Hallonpaj och 410 fina ägg
Ledig kväll idag och vad gör man då. Bakar en improviserad hallonpaj blev svaret och firar att det är onsdag… Lillördag helt enkelt. Vi har en delad kalender där vi skriver vilka som har djurskötseln för dagen. Vi sköter dem 2 ggr per dag och det tar ca 2 timmar per gång om man är själv. På lördagarna ’storstädar’ vi till alla djur vilket innebär mockning och så ställer vi fram nytt foder för den kommande veckan. Summerar man allt det där så är djuren väldigt exakt en heltidstjänst med 40 timmar i veckan.
En nyfiken unghöna med nyströad bostad.
Faktum är att jag varit mycket ledig från gården de senaste dagarna och det beror på att Annicka och Abed är på semester och på lördag åker Annette och Tim också så jag, Robban, pappa och mamma laddar för att köra farmen solo veckan som kommer. En vanlig reaktion vi ofta får är att folk tycker det är konstigt att vi driver gården tillsammans och blir vi inte osams etc. Jag säger bara tack och lov att vi är tillsammans och nej… vi har inte en enda gång hittills varit ens nära att bli osams. Däremot tackar man sin lycklig stjärna stup i kvarten över att vi är så många ❤️
Här kommer en semesterbild från Annicka och Abed som åkte igår. Som ni förstår av motivet så gick färden norr ut. Jokkmokks marknad är målet och sedan åker de vidare därifrån till Åre för att åka skidor en vecka ihop med Annette, Tim och några vänner.
Måste även skriva några ord om REKO, har ni hittat det i Facebook vimlet? REKO är ett koncept som finns över hela landet där lokal producenter av livsmedel säljer sina produkter direkt till slutkonsument utan mellanhänder. Köpare och säljare möts i en Facebook grupp som heter REKO och stadens namn där utlämningen av varor sedan ska äga rum. Vi har varit med som producenter i REKO Västerås, REKO Södra Dalarna och REKO Mariefred. Det har blivit ett superbra komplement till våra andelsägda djurbesättningar där vi kan placera lite överskott och träffa nya kunder. Just för tillfället värper våra höns väldigt bra och igår var vi på REKO utlämning med ägg för första gången. Vi har köpt in nya höns för en tid sedan och avlat fram egna höns som precis börjat värpa nu i månadsskiftet januari februari. Från första mars startar vi årets ’andelssäsong’ på äggen och många nya andelsägare kommer in men fram till dess har vi överproduktion och kommer kunna besöka några REKO utlämningar. Om du bor nära oss och känner att du är nyfiken på att bli andelsägare och få ägg levererade hem varannan vecka så finns det en handfull andelar kvar för 2020… sedan är vi fullbokade för det kommande året. Anmäl ditt intresse på vår hemsida www.hagalundsgård.se
Våra andelshöns är verkligen populära och under 2019 blev vi snabbt fullbokade. Nu har vi ökat lite inför 2020 och hoppas kunna ta in några till.
410 fina ägg tvättade jag i kväll. Klara för helgens leveranser.
Önskar en er fin torsdag och från och med imorgon är det jag som checkar in som jourhavande bonde och håller den posten till nästa helg 👩🌾
Senaste kommentarer